мобилни телефони

2 Boy Sitting on Brown Floor While Using Their Smartphone Near Woman Siiting on Bench Using Smartphone during Daytime

Сподели со своите пријатели

Кипар ќе ја забрани употребата на мобилни телефони во училиштата, најави министерката за образование Атина Михаилиду, велејќи дека овие уреди прекумерно го одвлекуваат вниманието на учениците и често доведуваат до антисоцијално однесување. Loading… Властите планираат да ја воведат забраната откако ќе заврши дискусијата со парламентот, рече Михаилиду. Кипар ќе следиПрочитај повеќе

a person holding an iphone in their hand

Сподели со своите пријатели

На листата на 10-те најпродавани модели на паметни телефони на глобално ниво во првиот квартал од 2024 година доминираат производите на Apple и Samsung, според најновиот извештај на агенцијата Counterpoint Research. Loading… Првото место по продажба го зазеде моделот iPhone 15 Pro Max со удел од 4,4 отсто, потоа iPhoneПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Грчкиот министер за образование Костас Гавроглу упати циркуларна порака во која наведува дека се забранува на учениците во училишните простории да користат мобилни телефони и други уреди кои имаат способност за фотографирање или снимање. Министерот во пораката, исто така, забранува да се објавуваат фотографии и видео снимки од ученици воПрочитај повеќе