Мисури

a couple of people in orange jackets standing next to each other

Сподели со своите пријатели

Маж кој уби двајца затворски чувари во 2000 година беше погубен во вторникот, откако гувернерот на Мисури, Мајк Парсонс и Врховниот суд на САД одбија да интервенираат, иако неколку поротници во случајот потпишаа петиција да не се изврши смртната казна. Loading… Мајкл Тизиус (42) беше осуден во 2011 година заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Учениците во училишната област во Мисури потенцијално би можеле да се соочат со ќотек почнувајќи од оваа учебна година. Loading… Училишниот округ Касвил вели дека ќе го врати старошколското физичко казнување откако локалниот училишен одбор го одобри во јуни. Според новововедената политика, удирањето како дисциплинска мерка мора да се користиПрочитај повеќе