Министерство за економија

Сподели со своите пријатели

На предлог на Министерството за економија Владата на денешната седница донесе одлука да се продолжи рокот на траење на мерката за ограничување на маржата на основните прехранбени производи. Loading… Според Одлуката оваа мерка ќе се применува до 30 април 2023 година. „Имајќи предвид дека со оваа Одлука се ограничува растотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски и министерот за економија, Крешник Бектеши го презентираа Буџетот на Министерството за економија за 2023 година. Loading… Вкупниот Буџет на Министерството за економија за следната година изнесува околу 19 милиони евра, а предвидени се мерки за справување со енергетската криза иПрочитај повеќе