Михаил Павлович Матвеев

Сподели со своите пријатели

Рускиот државјанин Михаил Павлович Матвеев е обвинет дека извршил илјадници напади со откупни софтвери против жртви ширум светот. Loading… Триесетгодишниот Матвеев, кој на интернет ги користи псевдонимите Wazawaka, m1x, Boriselcin и Uhodiransomwar, наводно бил „централна фигура“ во развојот и имплементацијата на откупниот софтвер LockBit, Babuk и Hive, кои се користелеПрочитај повеќе