Мфо Фалатсе

Сподели со своите пријатели

Советникот Тапело Амад, од малата муслиманска партија, во петокот беше избран за градоначалник на Јоханесбург, со што стана првиот муслиман кој ја предводи економската престолнина на Јужна Африка. Loading… Амадо (41), член на партијата Ал Џама-ах, беше избран од градскиот совет и ќе го замени актуелниот градоначалник Мфо Фалатсе одПрочитај повеќе