Мелбурн

aerial photography of bridge

Сподели со своите пријатели

Поради промените воведени во границите на градот, Мелбурн го престигна Сиднеј во однос на населението за прв пат по златната треска во 19 век. Loading… Имено, поради зголеменото население, границата на Мелбурн била проширена и до областа Мелтон. Според најновите владини бројки од јуни 2021 година, Мелбурн сега има населениеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Група научници открила најстари европски илустрации на австралискиот папагал какадуа во ракопис од 13. век. Четири цртежи од бел какадуа пронајдени се во соколската книга која некогаш ја поседувал римскиот цар Фридрих II Хоенштауфен. Книгата сега се наоѓа во ватиканската библиотека, пренесува ВВС. Пет важни историски факти кои науката иПрочитај повеќе