Мавританија

chains, feet, sand

Сподели со своите пријатели

Северна Кореја, Еритреја и Мавританија имаат највисока преваленца на модерно ропство во светот, според Глобалниот индекс за ропство објавен во средата, кој забележа „влошување“ на ситуацијата на глобално ниво од последното истражување пред пет години. Loading… Во извештајот се проценува дека околу 50 милиони луѓе „живееле во ситуации на модерноПрочитај повеќе