маларија

Сподели со своите пријатели

Гана стана првата земја во светот што ја одобри новата вакцина против маларија произведена во Оксфорд, што е нов чекор напред во борбата против болеста која убива стотици илјади деца секоја година. Loading… Ова одобрување е невообичаено бидејќи се случува пред да се објават резултатите од последната фаза од испитувањето.Прочитај повеќе