Мајон

Сподели со своите пријатели

Најактивниот вулкан на Филипините денеска стана активен, исфрлајќи мали количини лава по падините на вулканот Мајон, а десетици илјади луѓе се во подготвеност да ја напуштат опасната зона во случај на голема ерупција. Loading… Откако вулканската активност се интензивираше минатата недела, повеќе од 12.600 луѓе избегаа од претежно сиромашните земјоделскиПрочитај повеќе