Квантни компјутери

Сподели со своите пријатели

Квантните компјутери носат со себе неверојатен потенцијал, но и огромна сложеност. Loading… Додека фанатиците тврдат дека можат да излечат рак и да ја спасат планетата Земја, критичарите предупредуваат дека нивните ветувања не се блиску до исполнување, пренесува TheNextWeb. Еден од клучните предизвици лежи во самото срце на ова поле –Прочитај повеќе