Кумановско осоговска епархија

Сподели со своите пријатели

Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, заедно со ктиторите Страшо Јакимовски и Тони Каранфиловски, како и градоначалниците на општина Ранковце Момчило Алексовски, и на Крива Паланка, Арсенчо Алексовски, за време на викендот го посетија манастирот во изградба, посветен на Пресвета Троица во селото Петралица. Loading… Новиот манастир се градиПрочитај повеќе