Пресвета Троица – нов манастир во Кумановско осоговската епархија

Сподели со своите пријатели

Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г. д-р Јосиф, заедно со ктиторите Страшо Јакимовски и Тони Каранфиловски, како и градоначалниците на општина Ранковце Момчило Алексовски, и на Крива Паланка, Арсенчо Алексовски, за време на викендот го посетија манастирот во изградба, посветен на Пресвета Троица во селото Петралица.

Loading...

Новиот манастир се гради на местото викано Кутлев Крст.

Селото Петралица припаѓа на Општина Ранковце, и се простира од десната страна на Крива Река на магистралниот пат кој води кон Република Бугарија.

извор: КОЕ

Leave a Reply