Кумановско-липковско поле

Сподели со своите пријатели

Браната Глажња прелева, кумановци ќе немаат проблем со водоснабдување, соопштија денеска надлежните водостопанство „Кумановско липковско поле“. Loading… Врнежите, топењето на снегот ја наполнија браната. Надлежните од претпријатието велат дека успешно ја завршиле претходната сезона. – Навремено ја стопиравме водата и сите канали низ кои истекува. Целосно е исполнета 25 милиониПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Исполнетоста на акумулациите Липково и Глажња е педесет проценти, информираа денеска надлежните од АД Водостопанство „Куманово-липковско поле“. Loading… Вода за пиење ќе има, можни се рестрикции за наводнување за земјоделците, најавија одговорните. Овие месеци од почетокот на годинава, но и претходните месеци, есента 2021 година речиси и да немаше врнежиПрочитај повеќе