Копти

Сподели со своите пријатели

Во неделата вечерта, во две цркви во Каиро се одржаа комеморации за 41 жртва на пожарот што во утринските часови го предизвика краток спој за време на миса во коптска црква во густо населен кварт на египетската престолнина. Loading… Црквата Абу Сифин – именувана по Свети Меркур Кесариски, кој гоПрочитај повеќе