Кипчумба Муркомен

city skyline under white sky during daytime

Сподели со своите пријатели

Голем дел од Кенија и утринава е без струја, дванаесет часа по необјаснивото исклучување, за кое министерот за транспорт Кипчумба Муркомен им се извини на граѓаните. Loading… Синоќа главниот меѓународен аеродром беше затворен поради прекин на струја. Без струја останаа големите болници, па дури и канцеларијата на претседателот на државата.Прочитај повеќе