јога

Сподели со своите пријатели

Припадници на индо-тибетанската гранична полиција носат воена униформа, со дебели чизни и тешки јакни. Нивната работа е да ја чуваат големата граница помеѓу Индија и Кина, каде температурите на планината често паѓаат далеку под нулата. Покрај своите редовни должности, припадниците на полицијата вежбаат и јога на Хималаите. На исклуителни локацииПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Иако јогата е древен систем од физички, ментални и духовни практики, само од пред неколку години таа стана популарна и широко распространета низ целиот свет. Всушност, може да се каже дека во моментов е “модерно” да одиш на јога, бидејќи многу светски познати личности ја практикуваат. Многу луѓе не ја разбираат целосно филозофијата наПрочитај повеќе