Јасинда Ардерн

Сподели со своите пријатели

Премиерката на Нов Зеланд Јасинда Ардерн ја опиша смртта на Елизабета Втора. како крај на едно историско поглавје и го нарече извонредно, додека австралискиот премиер Ентони Албанесе рече дека смртта на кралицата длабоко се чувствува во неговата земја. Loading… По смртта на Елизабета, нејзиниот најстар син стана крал Чарлс III,Прочитај повеќе