Инувик

Сподели со своите пријатели

Во оддалечениот град Инувик, во северозападните територии на Канада, кога ќе завладее зимата, заедницата од 3.500 жители мора да преживее 33 дена без сончева светлина, а температурите паѓаат до -40 степени. Loading… Така 24-годишната Вилоу Ален, чиј дом се наоѓа токму тука, морала да живее од земјата за да преживее.Прочитај повеќе