Индира Ганди

Сподели со своите пријатели

Индира Ганди беше единствената жена премиер во историјата на Индија, таа управуваше со земјата четири мандати од 1966 до 1977 година и од 1980 до 1984 година. Loading… Родена е во 1917 година, а многумина ја сметаа за визионер и национална хероина на своето време. Таа е убиена на денешенПрочитај повеќе