Хумза Јусаф

Сподели со своите пријатели

Шкотскиот премиер Хумза Јусаф испрати отворено писмо до британскиот премиер Риши Сунак, во кое бара Обединетото Кралство официјално да ја признае државата Палестина. Loading… Тој изјави дека тоа ќе го „скрши политичкиот ќорсокак што ги осуди Израелците и Палестинците на последователни циклуси на насилство“. „Од суштинско значење е Велика БританијаПрочитај повеќе

man holding flag

Сподели со своите пријатели

Шкотската национална партија ќе започне вонредни разговори со британската влада за напуштање на Обединетото Кралство доколку освои мнозинство од шкотските места на општите избори следната година, според новата стратегија потпишана од првиот секретар Хумза Јусаф. Loading… Автор на лидерот на СНП во Вестминстер, Стивен Флин, стратегијата беше изнесена во предлоготПрочитај повеќе