Хибатула Ахунџада

Сподели со своите пријатели

Врховниот лидер на Авганистан им нареди на судиите целосно да ги спроведуваат сите аспекти на исламскиот закон, кои вклучуваат јавни егзекуции, каменување и камшикување и ампутирање на екстремитетите за крадците, изјави главниот портпарол на талибанците. Loading… Забихула Муџахид доцна во неделата твитна дека „обврзувачката“ наредба на Хибатула Ахунџада дошла откакоПрочитај повеќе