Херман Халушченко

Сподели со своите пријатели

Украина е подготвена да продолжи да извезува струја во европските земји бидејќи ја промени ситуацијата пред шест месеци кога беше оставена во темнина поради жестокото руско гранатирање, изјави денеска министерот за енергетика Херман Халушченко. Loading… Министерот изјави дека способноста на државата да ја покрие домашната потрошувачка и да произведува електричнаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Украина е сосема невообичаено кога некој владин функционер ненадејно ќе ве покани на терен. Loading… Многу почесто, таквата покана не содржи речиси никакви информации. Главната причина е безбедноста, бидејќи не е многу паметно јавно да се објави каде и кога ќе се појави одреден министер, особено во време когаПрочитај повеќе