Хеническ

Сподели со своите пријатели

Министерството за одбрана на Обединетото Кралство (МО) го објави најновиот разузнавачки извештај за војната во Украина. Loading… Се вели дека руските сили, откако го напуштиле јужниот град Херсон, сега го направиле пристанишниот град Хеническ, кој се наоѓа на Азовското Море, „привремен главен град“ на окупираниот регион. Изборот на оваа областПрочитај повеќе