Хаг

Сподели со своите пријатели

Претставници на група нации кои работат заедно за да ги истражат воените злосторства за време на војната во Украина се состанаа во Хаг. Loading… Истражниот тим и обвинителот на Меѓународниот кривичен суд, Карим Кан, имаа координативен состанок во Европравда, агенцијата на ЕУ за судска соработка, пишува АП.   Украинскиот судПрочитај повеќе