Граѓани на Рајхот

Сподели со своите пријатели

Германија деновиве ја потресе голема полициска рација во која досега се уапсени 25 лица кои сериозно подготвувале државен удар. Loading… Нивната намера, меѓу другото, била да упаднат во зградата на германскиот парламент Бундестаг во Берлин и насилно да ја окупираат, а за сериозноста на тие планови сведочи и фактот штоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Германија денеска ја тресе голема полициска акција во која беа уапсени 25 лица од десничарската екстремистичка Граѓани на Рајхот кои наводно подготвувале државен удар. Loading… Меѓу нив има и поранешни припадници на германската армија (Бундесвер), а заедно планирале да упаднат во зградата на Бундестагот во Берлин и да ја презематПрочитај повеќе