Франсоа Вилерој де Галхау

Сподели со своите пријатели

Официјални лица на Европската централна банка (ЕЦБ) сигнализираа значително ново зголемување на каматните стапки во еврозоната во септември, во услови на постојано висока инфлација и знаци на губење на довербата во централните банки. Loading… На седницата во јули, ЕЦБ ги зголеми клучните каматни стапки за половина процентен поен, а сличенПрочитај повеќе