Форд

Сподели со своите пријатели

Американскиот автомобилски гигант Форд Моторс планира да укине до 3.200 работни места во Европа и да пресели дел од својот бизнис за развој на производи во родните САД, објави германскиот синдикат ИГ Метал. Loading… Компанијата сака да отпушти до 2.500 работници во одделот за развој на производи и до 700Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Производството на електрични возила бара 40 отсто помалку работни места отколку производството на бензин, иако некои работни места може да се спасат со производство на повеќе делови во компаниите, изјави Џим Фарли, шеф на американскиот автомобилски гигант Форд. Loading… „Потребни се 40 отсто помалку труд за да се направи електриченПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Американскиот производител на автомобили Форд го заврши своето повлекување од рускиот пазар со продажба на својот удел од 49 отсто во заедничкото вложување Солерс Форд со седиште во Русија. Loading… На 26 октомври, Форд објави дека го финализирал договорот за продажба на својот удел во Солерс Форд за „номинална“ необјавенаПрочитај повеќе