Евелин де Ротшилд

Сподели со своите пријатели

Евелин де Ротшилд, потомок на познатата банкарска династија, почина на 91-годишна возраст во својот дом во Лондон, пишува Њујорк Тајмс. Loading… Отпрвин, со малку ветувања, тој на крајот се приклучи на семејната фирма и се искачи на претседателство, имајќи огромно влијание во британските финансиски и политички работи. Архивата Ротшилд, основанаПрочитај повеќе