Ербас

Сподели со своите пријатели

Ербас објави дека минатата година испорача 661 патнички авион на 81 клиент, што е зголемување од осум отсто во споредба со 2021 година. Loading… Најголемиот европски производител на патнички авиони наведува дека лани забележал вкупно 1.078 нарачани авиони, што вкупно изнесува 7.239 досега нарачани патнички авиони. На пример, Croatia AirlinesПрочитај повеќе