Елизабет Холмс

Сподели со своите пријатели

Основачката на Теранос, Елизабет Холмс, поднесе уште една жалба на нејзината затворска казна, со што успешно ја одложи затворската казна. Loading… Елизабет Холмс беше осудена на 11 години и три месеци затвор за измама на инвеститорите во нејзиниот стартап за тестирање крв, кој некогаш беше проценет на 9 милијарди долари.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Федерален судија во петокот ја осуди поранешната ко-основач на Theranosa, Елизабет Холмс на 11 години и три месеци затвор за измама на инвеститорите во нејзиниот сега веќе непостоечки стартап за тестирање крв, кој некогаш беше проценет на 9 милијарди долари. Loading… Американскиот окружен судија Едвард Давила во Сан Хозе, Калифорнија,Прочитај повеќе