екслозија

Сподели со своите пријатели

Околу 65 рудари се извлечени од рудникот за јаглен „Соко“ во Сокобања, а 8 загинаа. Повредени се уште 20 лица кои се пренесени во Општата болница во Алексинац. Loading… Директорот на Здравствениот дом Алексинац, Родољуб Живадиновиќ, за РТС изјави дека загинале осум рудари, а околу 20 се повредени. Тој посочуваПрочитај повеќе