ЕКОВАС

Сподели со своите пријатели

Економската заедница на западноафриканските држави (ЕКОВАС) им предложи на пучистите во Нигер да се состанат на неутрално место, изјави комесарот за политички прашања на ЕКОВАС Абдел Фату Мусах. Loading… „Им предложивме на водачите на воениот совет на Нигер да се сретнат со нас на неутрален терен“, изјави тој за АлПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Најважниот блок на западноафриканските земји, ЕКОВАС, се согласи на денот Д за можна воена интервенција за обновување на демократијата во Нигер доколку не успеат дипломатските напори, изјави висок функционер, без да го открие точниот датум. Loading… Договорот беше постигнат на дводневниот состанок на воените лидери на западноафриканските земји во Акра,Прочитај повеќе