Егилс Левитс

Сподели со своите пријатели

Летонскиот парламент по итна постапка ги усвои измените на законот што ги воведе претседателот на државата Егилс Левитс, според кои Летонската православна црква се прогласува за автокефална, соопшти прес-службата на парламентот. Loading… „Сејмот (парламентот) итно усвои измени на законот за Летонската православна црква, со кои се воспоставува целосна независност наПрочитај повеќе