Едгарс Ринкевичс

Сподели со своите пријатели

Летонија ѝ порача на Германија веднаш да испрати тенкови Леопард во Украина. Loading… Летонскиот министер за надворешни работи Едгарс Ринкевичс на Твитер напиша: „Ние, министрите за надворешни работи [Латвија, Естонија и Литванија], ја повикуваме Германија веднаш да испорача тенкови Леопард во Украина. Ова е неопходно за да се запре рускатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерот за надворешни работи на Летонија, Едгарс Ринкевичс објави дека балтичките земји постигнале начелен договор за забрана за влез на руски државјани во тие земји. Loading… „Балтичките земји (Естонија, Летонија и Литванија) постигнаа договор за значително ограничување (со некои исклучоци) на граничниот премин за граѓаните на Руската Федерација кои имаатПрочитај повеќе