домати

two tomatoes hanging from a plant in a greenhouse

Сподели со своите пријатели

Одамна ни е познато дека доматите не се веќе толку вкусни како некогаш, но сега  е познато и зошто. Научно истражување утврди дека доматите навистина се помалку вкусни отколку пред 50 години. Loading…     Истражување објавено во магазинот Science открива дека тоа се должи на современите сорти, кои сеПрочитај повеќе

bowl of tomatoes

Сподели со своите пријатели

Одличен совет за летните денови. Loading… Иако сите мислевме дека нашите домати ќе останат подолго свежи доколку ги чуваме во фрижидер, се покажа дека тоа можеби не е така, односно дека е потребно да се најде златна средина. Тимот на Тест Кујна со задоволство ги проучува сите новости поврзани соПрочитај повеќе

bowl of tomatoes

Сподели со своите пријатели

Одличен совет за летните денови. Loading… Иако сите мислевме дека нашите домати ќе останат подолго свежи доколку ги чуваме во фрижидер, се покажа дека тоа можеби не е така, односно дека е потребно да се најде златна средина. Тимот на Тест Кујна со задоволство ги проучува сите новости поврзани соПрочитај повеќе