Днепропетровск

Сподели со своите пријатели

Руски сили ја напаѓаа украинската област Днепропетровск „цела ноќ“ и предизвикаа прекин на електричната енергија во многу градови и села во централниот регион на Украина, изјави Валентин Резниченко, шеф на воената управа на Днепропетровск. Loading… „Русите цела ноќ го напаѓаа регионот со различно оружје. Два округа – Криви Рих иПрочитај повеќе