ДИК

skopje, north macedonia, parliament

Сподели со своите пријатели

Државната изборна комисија објави првична проекција за бројот на пратенички мандати во идниот состав на Собранието. Loading… Според тоа најмногу мандати ќе има ВМРО-ДПМНЕ, 59. Следува ДУИ со 19 мандати, СДСМ е трета опција со 18 мандати. Коалицијата на албанската опозиција „Вреди“ ќе има 13 пратенички мандати, шест ќе имаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дарко Лазаровски и Маја Бабановска од Куманово се дел од 41 лице пријавени за членови на Државната изборна комисија. Како што јавува Телевизија Телма, се очекува кон крајот на месецот да биде закажана седница на собраниската комисија за прашања на избори и именувања која треба да го утврди предлогот којПрочитај повеќе