Дијана Вукановиќ

Сподели со своите пријатели

Атлетичарите на Атлетски клуб Куманово повторно издоминираа со освојување на низа медали и поставување нови рекорди, овој пат на Државното првенство за младинци. Loading…     Изминатиот викенд на првенството Теа Алексовска освои два златни медали, еден за фрлање диск и еден за фрлање кладиво. Воедно Алексовска постави нов личенПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Атлетичарите и атлетичарките на Куманово повторно урнаа лични рекорди, но и постовија нов национален рекорд на сениорското екипно првенство што се одржа викендов. Loading… Теа Алексовска постигна нов национален рекорд во младинска категорија во фрлање кладиво воедно и златен медал, а прва беше и во категоријата фрлање ѓуле. Рекордот ѝПрочитај повеќе