Дали сте знаеле дека?

Сподели со своите пријатели

Повторуваме трепкање околу 10 до 15 пати во минута и трошиме околу 10 проценти од нашите будни часови. Loading… Функцијата на трепкање е поважна од само чистење, навлажнување и оксигенирање на очите. Трепкаме за да го одмориме мозокот Трепкањето е многу важно – го чисти и навлажнува очното јаболко заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Колку познавате своето тело? Еве неколку факти за кои дури и не сте се сомневале и можеби ќе ве натера да го промените начинот на живот. 1. Човек се прозева околу 250 000 пати во текот на целиот свој живот. 2. Низ целиот живот кожата ни се менува целосно 900Прочитај повеќе