Чанкај

Сподели со своите пријатели

Перуанските археолози открија околу 30 гробови од времето на Инките на гробиштата кои припаѓаат на народот Чанкај, група која ги населувала долините на централниот брег на Перу од 1000 до 1500 година. Loading… Новооткриените гробови стари 800 години им овозможија на експертите да научат повеќе за малку проучената култура наПрочитај повеќе