Чад

Сподели со своите пријатели

Египет му постави 72-часовен ултиматум на Мохамед Хамдан Дагол, попознат како Хемедти, водачот на суданските паравоени сили за брза поддршка (РСФ) „да ги врати египетските војници уапсени во Судан или…“. Loading… Првата група од 177 египетски војници заробени од силите на РСФ во северниот град Мероу е вратена во Египет,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Телата на 27 мигранти, кои најверојатно починале од жед, се пронајдени во пустината во Чад, објави во вторникот агенцијата за миграција на ОН. Loading… Мигрантите, наводно, го напуштиле Мусоро, град во централниот дел на Чад со пикап пред 17 месеци, според Меѓународната организација за миграција (ИОМ). „Веруваме дека возилото сеПрочитај повеќе