Безазел Смотрич

Сподели со своите пријатели

Израелскиот министер за финансии Безалел Смотрич повика на Палестинците да им се забрани да берат маслинки во близина на израелските населби на Западниот Брег. Loading… Тој, исто така, предложи формирање области во кои ќе биде забрането присуството на Палестинците. На овој начин тој сака да го оневозможи престојот на ПалестинцитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Израелскиот министер за финансии Безазел Смотрич денеска изјави дека му наредил на неговото министерство да ги замрзне сите средства префрлени на Палестинската самоуправа (ПС) и ја повикува владата да ја преиспита својата политика за трансфер на пари во светлина на, како што ја нарекува Смотрич, „поддршката“ на палестинската управа заПрочитај повеќе