Бернардо Аревало

Сподели со своите пријатели

Поранешниот дипломат и син на поранешен претседател, Бернардо Аревало беше избран на изборите за нов претседател на Гватемала. Loading… Според резултатите врз основа на околу 94 отсто од преброените гласови, тој освоил 59 отсто. Аревало успеа во тоа благодарение на антикорупциската претседателска кампања, при што истакна дека „ќе се справиПрочитај повеќе