Бери Ричард МекКафри

Сподели со своите пријатели

Бери Ричард МекКафри, пензиониран американски генерал и деловен советник, кој служеше во кабинетот на претседателот Бил Клинтон, ја коментираше актуелната ситуација во Украина. Loading… Поранешниот генерал смета дека рускиот претседател Владимир Путин би можел да употреби нуклеарно или хемиско оружје доколку падне град кој претходно бил окупиран од неговите сили.Прочитај повеќе