астероид

Сподели со своите пријатели

Астероидот Сар2667, со големина од еден метар, во раните утрински часови влегол во атмосферата на Земјата и експлодирал над Ла Манш. Loading… На снимката се гледа како се кине низ небото како ѕвезда што паѓа, а потоа експлодира.   🇫🇷 France, Le havre. Passage de #Sar2667 au dessus du Havre,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Небесно тело чија големина се проценува од 14 до 40 метри, денеска ќе помине близу Земјата. Астероидот наречен „2018 СВ“ ќе мине денеска на далечина помала од петина од одалеченоста помеѓу нашата планета и Месечината. АСТЕРОИД КОЈ ГИ ЗБУНИ НАУЧНИЦИТЕ: Вакво нешто се уште немаат видено! Loading… Објектот е вооченПрочитај повеќе