АПЕК

Сподели со своите пријатели

По ден и пол дискусии во Бангкок, членовите на АПЕК, вкупно 21, се согласија на заедничка декларација во која го критикуваат конфликтот и нарушувањата на глобално економско ниво предизвикани од руската инвазија на Украина. Loading… Повеќето земји-членки остро ја осудија војната во Украина, нагласувајќи дека таа предизвикува огромни човечки страдањаПрочитај повеќе