Амерсфорт

gray concrete building near river during daytime

Сподели со своите пријатели

Холандски град ја доби престижната титула „Европски град на годината“. Има канали, велосипеди и музеј полн со слики на Ван Гог. Loading… Не, не Амстердам, туку историскиот град Амерсфорт.     Градот, кој се наоѓа западно од Амстердам, има центар на стариот град со згради кои датираат од средниот век.Прочитај повеќе