Александар Ван дер Белен

Сподели со своите пријатели

Дипломатскиот инцидент се случи во Кишињев за време на посетата на австрискиот претседател Александар Ван дер Белен, кога кучето на Маја Санду, Кодрут, го касна за рака виенскиот лидер кога тој се обиде да го погали. Loading… По инцидентот, Санду се извини на англиски јазик и објасни дека кучето сеПрочитај повеќе