Акиме Насуфи Реџепи

Сподели со своите пријатели

Во четврток со почеток во 20 часот во Изложбениот салон на НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово  ќе биде отворена изложбата „Со рециклирање до уметност“ од авторката Акиме Насуфи Реџепи. Loading… Изложбата содржи 20-тина дела од нејзината најнова продукција и е проект подржан од Министерство за култура наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во  Салонот на Уметничката галерија при НУ МУЗЕЈ – Куманово на утре од 19:30 часот ќе биде отворена изложба на дела „Кумановски ликовни уметници 2022“. Loading… Изложбата е дел од програмските активности на НУ Музеј – Куманово, и е под покровителство на Министерството за култура на Р.С. Македонија и ГрадоначалникотПрочитај повеќе