Абдел-Фатах Бурхан

Сподели со своите пријатели

Суданските генерали Абдел-Фатах Бурхан и Мохамед Хамдан Дагал се договорија да одржат состанок како дел од напорите за воспоставување прекин на огнот и иницирање политички преговори за ставање крај на војната во земјата, соопшти денеска регионалниот блок Меѓувладината управа за развој (ИГАД). Loading… Ниту една страна, сепак, сè уште неПрочитај повеќе